پرسش و پاسخ متداول
شما می توانید سؤالات متداول را در زمینه بیماری ها و محصولات میزان بهداشت در اینجا مشاهده کنید و یا از طریق صفحه تماس با ما سؤال خود را مطرح نمایید
- جراحان عمومی – فوق تخصص عروق
- پزشکان متخصص قلب و عروق
به کمک این لیست میتوانید مشخصات تعدادی از پزشکان را مشاهده کنید و برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
اغلب داروخانه ها و مراکز تجهیزات پزشکی با ما همکاری می کنند. شما میتوانید از طریق این لیست مرکز فروش نزدیک به خود را پیدا کتید و یا با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما مرکز نزدیک به محل شما را معرفی کنند.
بله. اما لازم است پزشک متخصص با بررسی تمامی موارد و رفع بیماریهای احتمالی دیگر، نظر نهایی را بدهد.
بله. اشخاصی که دچار نارساییهای وریدی هستند اغلب اوقات بعد از ورزش کردن برای مدت طولانی از پا دردهای شبانه شکایت دارند که با پوشیدن جوراب واریس در حین ورزش از علائم ناراحتیشان کاسته میشود.
بله. بارداری یکی از عوامل تشدید کننده واریس و ناراحتیهای وریدی است. ۳۰% مادران در اولین بارداری و بیش از ۵۵% مادران در بارداری دوم به بعد دچار واریس میشوند. قسمت قابل توجهی از واریس بوجود آمده در دوران بارداری تا مدتی پس از زایمان بهبود میابد اما پوشیدن جوراب واریس در زمان بارداری موجب تقویت سیستم عروقی مادر شده و از اختلالات بعدی جلوگیری میکند.
خیر به هیچ وجه. فشاری که جوراب واریس به پا وارد میکند در تعامل با فعالیت عضلات پا کارآمد است به این معنی که در شب که عضلات در حال استراحت هستند، فشار جوراب واریس خیلی شدید شده و ومیتواند باعث مشکل شود.
جوراب واریس فقط باعث فروکش کردن ورم، رفع خستگی، خونرسانی بهتر و در نتیجه عدم خستگی میشود. لازم به توضیح است که پوشیدن جوراب واریس به هیچ وجه رنگ بنفش وریدهای واریسی شده و تغییر شکل ایجاد شده در دیواره وریدها را از بین نمیبرد. برای از بین بردن وریدهای بنفش که باعث نازیبایی پاها شده اند لازم است یکی از روشهای درمانی مانند تزریق یا روشهای دیگر جراحی انجام پذیرد و جوراب واریس بعنوان تکمیل درمان مدنظر است. هر چند افراد مستعد اختلالات عروقی با پوشیدن مداوم جوراب واریس میتوانند تا میزان قابل توجهی از ضایعات بعدی جلوگیری کنند.
تا وقتیکه لخته در ورید پا قرار دارد و به دیواره ورید چسبیده و حرکت ندارد میتوان آن را با استفاده از داروهای آنتی کواگولان وپوشیدن جوراب واریس کنترل نمود. اما خطر اصلی زمانی حادث میشود که لخته یا قسمتی از آن از جای خود کنده شده در مسیر حرکت جریان خون به عروق ریه و ششها برسد، در این حالت در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع میتواند موجب آسیبهای جبران ناپذیر و مرگ گردد.
در حقیقت ما نمیتوانیم از کلمه عود برای واریسهایی که ممکن است سالها پس از جراحی ایجاد میشوند استفاده کنیم. با استفاده از جراحی ما یک یا چند ورید بیمار و واریسی شده را از سیستم عروقی بدن خارج میکنیم. شبکه عروقی بسیار گسترده است و با خارج شدن یک ورید، وریدهای دیگر که همگی در این شبکه با هم ارتباط دارند کار ورید خارج شده را انجام میدهند. هر وریدی بطور جداگانه امکان ابتلا به واریس را دارد. اگر مراقبتهای پس از عمل انجام نشود، امکان واریسی شدن بقیۀ وریدها وجود دارد. منظور از مراقبتهای پس از عمل، پوشیدن جوراب واریس، ورزش کردن، اجتناب از نشستن و ایستادن برای مدت طولانی، اجتناب از ضافه وزن، اجتناب از ایجاد ورم در سفرهای طولانی مدت و رژیم غذایی سالم و فیبردار میباشد.
ماساژ در مورد واریس تاثیر ندارد اما در درمان لنف ادم ماساژ موثر است هرچند لازم است توسط متخصص و لنفوتراپیست این ماساژ انجام شود.
اصولا جوراب زیر زانو در اکثر موارد مناسب است چراکه مکانیسم جوراب واریس به این گونه است که ۱۰۰ درصد فشار در ناحیه مچ پا وارد میشود و هر چه به سمت بالا میرویم از میزان فشار کاسته میشود. این اختلاف فشار لازمۀ استاندارد بودن یک جوراب واریس است و همین اختلاف در افزایش سرعت جریان خون موثر است. قسمت بالای جوراب واریس نسبت به ناحیه مچ تنها ۳۰درصد فشار را دارد. اما توصیه جوراب واریس تا بالای ران به بیمارانی که بای پس قلب کرده اند، سابقه لخته در ورید عمقی بالای زانو را دارند و یا وریدهای پیچیده و طنابی شکل در ناحیه ران دارند لازم است.